ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΠΛΗΓΟΥΡΙ – κοτόπουλο Αγγελάκης
Συστατικά
2 συσκευασίες φιλέτο στήθος κοτόπουλο Αγγελάκης
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
4 τομάτες ώριμες
250 γραμμάρια πλιγούρι
400 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε τις 2 τομάτες και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις άλλες 2 σε μικρά κυβάκια. Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο σε μεγάλες μπουκιές. Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο. Θωρακίζετε καλά τις μπουκιές στήθος κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, να πάρουν καλό χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αποσύρετε τις μπουκιές κοτόπουλου από την σοτέζα, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην σοτέζα. Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 3-4 λεπτά, να ξεκινήσουν να μαλακώνουν αλλά να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τον πελτέ τομάτας και την μαύρη ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτετε τις τριμμένες και τις ψιλοκομμένες τομάτες και τις αφήνετε να βράσουν για 9-10 λεπτά. Προσθέτετε τις μπουκιές κοτόπουλο μαζί με το πλιγούρι και το ζωμό κοτόπουλο, το αφήνετε να πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και το πλιγούρι και να δέσει η σάλτσα. Όταν το κοκκινιστό είναι έτοιμο το αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε σε βαθιά, ατομικά πιάτα με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.