ΣΥΝΤΑΓΗ : ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΟΡΙΖΟ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΡΥΖΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙΚΙ
Μπιφτέκι κοτόπουλο με βρώμη με σπανακόρυζο καστανού ρυζιου και κατίκι
Όταν το μπιφτέκι είναι Ελαιοπουλάκι από ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ (πάτησε εδώ) τότε η επιτυχία της συνταγής είναι δεδομένη…
Υλικά
1 συσκευασία μπιφτέκια κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι με βρώμη Αγγελάκης
200 γραμμάρια καστανό ρύζι
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο μόνο το λευκό μέρος
100 ml λευκό κρασί
400 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μυρώνι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά καυκαλήθρα ψιλοκομμένη
200 γραμμάρια κατίκι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσο.
Τοποθετούμε μία σοτέζα, που μπορεί να μπει και σε φούρνο, σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσο για 3-4 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε το σπανάκι, σιγά-σιγά, συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να μαραθεί όλο το σπανάκι, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε το καστανό ρύζι, σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύετε και μόλις πάρει μία βράση προσθέτετε τα μπιφτέκια κοτόπουλου και τοποθετείτε την σοτέζα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Όταν τα μπιφτέκια κοτόπουλου είναι έτοιμα, αποσύρουμε το σπανακόρυζο από τον φούρνο, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια κοτόπουλου σε μεγάλα, ατομικά πιάτα με το κατίκι από πάνω και λίγο ελαιόλαδο.