ΡΕΒΙΘΙΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Υπέροχη συνταγή από τα μανιτάρια Δίρφυς
ΥΛΙΚΑ
500γρ ρεβίθια (μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ αλάτι
1 κ.γ πιπέρι
1 συσκευασία ¨Κριθαρότο με βασιλομανίταρα Δίρφυς 280g¨
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνετε όλα τα υλικά (εκτός από το κριθαρότο και το μισό ελαιόλαδο) σε χύτρα ταχύτητος και τα σκεπάζετε με νερό μέχρι και 4-5 εκατοστά πάνω από την επιφάνειά τους.
Μόλις αρχίσει να σφυρίζει η χύτρα, βράζετε για 20 λεπτά.
Κατεβάζετε από τη φωτιά, ανοίγετε και προσθέτετε τη συσκευασία ¨Κριθαρότο μανιταριών Δίρφυς¨.
Βράζετε σε μέτρια φωτιά για άλλα 15-20 λεπτά, με ανοιχτό καπάκι, μέχρι να χυλώσει το φαγητό (εάν δείτε ότι τα υγρά δεν φτάνουν αδειάστε και ένα ποτήρι ζεστό νερό).
Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το λεμόνι. Εάν θέλετε σερβίρετε με φρέσκια ρίγανη και ένα φυλλαράκι δυόσμο όπως στη φωτογραφία.