Τι στοιχεία αντλούμε από έναν εργομετρικό έλεγχο;
Ο εργομετρικός έλεγχος αποκαλύπτει όλα τα στοιχεία για την φυσική κατάσταση ενός ασκουμένου. Μέσα από την εργομετρία αναδεικνύονται οι αδυναμίες και καθορίζονται οι εντάσεις για τα προπονητικά προγράμματα που θα πετύχουν άμεσα και μέγιστα αποτελέσματα οι ασκούμενοι.

Γιατί να περάσει εργομετρικά τεστ ένας μέσος ασκούμενος;
Το πιο σημαντικό ζήτημα για έναν μέσο ασκούμενο δεν είναι το αν για παράδειγμα τρέχει γρήγορα στη προπόνηση ή αν προπονείται πολύ, αλλά το αν τρέχει και προπονείται σωστά. Πολλές φορές ασκούμενοι στο γυμναστήριο συζητούν για διάφορα προγράμματα τα οποία βρήκαν στο διαδίκτυο ή άκουσε από κάποιον φίλο, χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος στόχος διότι δε σημαίνει πως ότι ταιριάζει σε έναν, ταιριάζει και σε όλους. Μέσω του εργομετρικού ελέγχου, ο κάθε ασκούμενος μπορεί να εντοπίσει τις αδυναμίες του και να τεθούν εξατομικευμένοι στόχοι, οι οποίοι θα αποτρέψουν κάποιον πιθανό τραυματισμό που μπορεί να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα το οποίο δεν είναι σωστά δομημένο.

Γιατί να επιλέξω το PNOĒ;
To PNOĒ, φέρνει την επανάσταση στο παγκόσμιο fitness αλλά και στη διαδικασία απώλειας βάρους μέσω ενός μικρού, φορητού και ακριβέστατου αναλυτή. Μπορείς πολύ εύκολα και γρήγορα να υπολογίσεις ποιο είναι το «πλατό άσκησης», το οποίο πρέπει να φτάσεις για να χάσεις βάρος ή για να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση, να μετρήσεις τον βασικό σου μεταβολισμό, αλλά και να ορίσεις τις προπονητικές εντάσεις και τη διατροφή σου για να φτάσεις στους στόχους σου. Επιπλέον, μπορείς να υπολογίζεις την αερόβια ικανότητά σου και να ορίσεις στόχους βελτίωσής της μέσω εξατομικευμένου προγράμματος. Μετρώντας την αερόβια σου ικανότητα, μπορείς να βελτιώσεις την υγεία σου και να ελέγξεις τη μεταβολική σου απόδοση.

Τι συμβαίνει μετά την αξιολόγηση;
Είναι πάρα πολύ σημαντική η σωστή ερμηνεία των αποτελεσμάτων του εργομετρικού ελέγχου. Αφού ο ασκούμενος περάσει τον εργομετρικό έλεγχο, ο εξεταστής θα έχει στη κατοχή του το προφίλ του. Έτσι, θα μπορέσει να παρέμβει στο προπονητικό σχεδιασμό και να μεγιστοποιήσει την απόδοση του ασκούμενου.

Είσαι αθλητής και σε ενδιαφέρει να μάθεις τους λόγους για τους οποίους πρέπει και εσύ να κάνεις εργομετρικό έλεγχο; Μείνε συντονισμένος και θα λυθούν όλες οι απορίες σου σε επόμενη ενότητα.