Αυτή η υπέροχη σαλάτα βοηθάει στην αποτοξίνωση που χρειάζεται ο οργανισμός σου μετά τις γιορτές.
Με λαχανικά ,αβοκάντο και σπόρους ,αυτή η υγιεινή συνταγή σαλάτας ,είναι γεμάτη βιταμίνες ,μέταλλα και αντιοξειδωτικά .
ΥΛΙΚΑ
•1κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. κουρκουμά
•1/4 κ.γ. κύμινο
•1 πρέζα αλάτι & πιπέρι
•1/4 (60ml) φλιτζάνι φυτικό λάδι
•1/4 (60ml) μηλόξυδο
•2 κ.σ. γιαούρτι
•1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
•1 ασκαλώνι (γλυκό κρεμμύδι ) ψιλοκομμένο
•1 μάτσο κατσαρό λάχανο
•1 χούφτα φρυγασμένους ηλιόσπορους
•1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
•300 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμοί C, με μια σχάρα στη μεσαία θέση.
Βάλτε τον ηλιόσπορο σε ένα ταψί φύλλου 46 επί 33 εκ. και πασπαλίστε με το ελαιόλαδο, τον κουρκουμά και το κύμινο και αλατοπιπερώστε.
Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια απλώστε το σκουός σε όλο το τηγάνι.
Βήμα 2
Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στον πάτο, περίπου 15 λεπτά, στη συνέχεια ξύστε τα κομμάτια χρησιμοποιώντας μια μεταλλική σπάτουλα στραμμένη προς τα κάτω
προς το κάτω μέρος του τηγανιού και ρίξτε τα γύρω, απλώνοντάς τα ξανά. Αφού ρίξετε το σκουός, μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει
με ελαφρώς καραμελωμένες άκρες, περίπου 10 λεπτά ακόμα. Αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το λάδι , το ξύδι, το γιαούρτι, το σιρόπι σφενδάμου και τα ασκαλώνια και μετά αλατοπιπερώστε.
Ελέγξτε τα καρυκεύματα.
Βουτήξτε γρήγορα ένα κομμάτι λάχανο στο ντρέσινγκ, αποτινάξτε την περίσσεια και ελέγξτε ξανά τα καρυκεύματα.
Βήμα 4
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το λάχανο , τα λαχανάκια Βρυξελλών, το ψητό σκουός και τους ηλιόσπορους.
Περιχύστε τη σαλάτα με αρκετό ντρέσινγκ για να επικαλυφθεί ελαφρά και στη συνέχεια ανακατέψτε για να την συνδυάσετε.
Ελέγξτε τα καρυκεύματα. Προσθέστε το αβοκάντο και ανακατέψτε ξανά απαλά.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
* εάν φτιάξεις την συνταγή , ανέβασε το σε στορι στο instagram και κάνε μας tag