4 αλήθειες και ψέματα για το Pilates

•το pilates απευθύνεται μόνο σε γυναίκες
Φυσικά και είναι ΨΕΜΑ, εφόσον ο εμπνευστής και δημιουργός του ήταν άντρας. Ο Joseph Pilates υπήρξε αθλητής, γυμναστής, δύτης, πυγμάχος. Μελέτησε πολύ το ανθρώπινο σώμα και τις κινήσεις του και εφάρμοσε την μέθοδό του πριν απ’ τον οποιοδήποτε στον ίδιο του τον εαυτό (γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται ως αυτοβιωματική μέθοδος) κι έπειτα σε χορευτές και αθλητές, τόσο για την ενδυνάμωσή τους όσο και για την αποκατάσταση τραυματισμών. Σήμερα πολλοί άντρες έχουν εντάξει το pilates στην ρουτίνα της προπόνησής τους και ειδικά αθλητές.

•το pilates μοιάζει με την yoga
ΨΕΜΑ! Η αλήθεια είναι πως έχουν κοινό στόχο ,την ζεύξη σώματος και μυαλού, αλλά η τεχνική και η αναπνοή τους διαφέρουν. Στην yoga η αναπνοή γίνεται από την μύτη, σε αντίθεση με το pilates που εισπνέουμε από την μύτη και εκπνέουμε από το στόμα. Επίσης το pilates δεν αρκείται μόνο στις ασκήσεις με βάση το στρώμα, εφόσον υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένα μηχανήματα από τον δημιουργό του. Reformer, tower και wunda chair είναι κάποια από αυτά που θα βρεις στο Studio Pilates του Body Soul.

•το pilates είναι για όλους
ΑΛΗΘΕΙΑ! Το pilates έχει μεγάλη γκάμα ασκήσεων που προσαρμόζονται σε κάθε σώμα, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, επιπέδου. Ένα πρόγραμμα pilates μπορεί να διαμορφωθεί από ήπιας μορφής άσκηση (για αρχάριους ή μεγαλύτερης ηλικίας αθλούμενους) σε άκρως απαιτητικό (για έμπειρους αθλούμενους και επαγγελματίες αθλητές).

•με το pilates θα δω γρήγορα αποτελέσματα
ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑ! Είναι πλέον ευρέως γνωστή η φράση του Pilates: “Σε 10 μαθήματα νιώθεις τη διαφορά, σε 20 την βλέπουν οι άλλοι και στα 30 έχεις καινούργιο σώμα”. Ωστόσο μη ξεγελιέσαι! ΝΑΙ οι μυς σου δυναμώνουν, ΝΑΙ η φυσική σου κατάσταση βελτιώνεται αλλά γιατί δεν βλέπεις το σώμα σου να γραμμώνει; Μην ξεχνάς πως για να πετύχεις κάτι τέτοιο το Α κ το Ω ειναι η διατροφή. Για να δεις λοιπόν όλη την δουλειά που έχει κάνει το pilates πάνω σου θα πρέπει παράλληλα να υιοθετήσεις πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

ΖΑΓΓΑΝΑ ΛΕΝΑ
Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών