Βάρη και γυναικείο σώμα

Έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια και να ξεπεραστούν πολλά στερεότυπα για να αποδεχθούν όλοι ότι τα βάρη είναι τόσο σημαντικά για το γυναικείο σώμα.

Σίγουρα η γυναίκα με τις ιδιομορφίες που παρουσιάζει στην ορμονική της λειτουργία απαιτεί διαφορετική προσέγγιση από το ανδρικό σώμα ως προς την προπόνηση με βάρη.

Τα βάρη, όμως, είναι σημαντικά και πρέπει να έχουν μια σημαντική θέση στο εβδομαδιαίο πλάνο της γυναίκας.

  • Το πρώτο πράγμα που πετυχαίνουμε κάνοντας βάρη είναι να κρατήσουμε την καλή κατάσταση του μυοσκελετικού συστήματος. Η οστεοπόρωση αποτελεί το μεγάλο εχθρό του γυναικείου σώματος. Όλες οι έρευνες αποδεικνύουν ότι η προπόνηση με αντιστάσεις μειώνει τις πιθανότητες για εκδήλωση οστεοπόρωσης.
  • Το επόμενο θέμα είναι η δομή του γυναικείου σώματος. Η αναγκαία αυξημένη παρουσία λιπώδους ιστού, αλλά και η ελλιπής μυϊκή μάζα. Πάλι τα βάρη καταφέρνουν να διατηρήσουν ή να αυξήσουν τον μυϊκό ιστό.
  • Ο μεταβολικός ρυθμός είναι πιο αργός στην γυναίκα. Πάλι η προπόνηση με βάρη κάνει την διαφορά, αφού η αύξηση του μυϊκού ιστού φέρνει αύξηση μεταβολικού ρυθμού.

Συνοψίζοντας, κάνοντας βάρη αντιμετωπίζουμε οστεοπόρωση, μειώνουμε λιπώδη ιστό, μειώνουμε κυτταρίτιδα και αυξάνουμε τον μεταβολικό ρυθμό.

Η επόμενη ερώτηση βέβαια που θα έχετε είναι: Τι βάρη να κάνω; Πόσες φορές την εβδομάδα;

Στο Body Soul Health Club έχουμε τις επιλογές.

Πρώτα απ’ όλα ένα σύντομο πρόγραμμα 20-30 min, 2 φορές την εβδομάδα αρκεί.

Είσαι γυναίκα της έντασης και της ομαδικής προπόνησης; Τότε TRX, Functional, Calisthenics ή Crossfit, 2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετά.

Τέλος, εάν η μουσική και η αίθουσα σε έλκει, έχουμε την λύση: Body Pump, CxWorx, Hiit, σε βοηθούν να πετύχεις τους στόχους σου.

Καλή προπόνηση λοιπόν!!!